Injector de saramură HPI650

Generalităţi:

Din anul 1977 compania Ferdinand Henneken GmbH produce mașini destinate industriei cărnii în localitatea Bad Wünnenberg, Germania. S-a început cu construcția de tumblere sub vacuum. Între timp paleta de produse s-a îmbogățit astfel încât alături de diverse tipuri de tumblere se produc și mașini de tenderizat, preparatoare de saramura, aplatizatoare, injectoare și diverse sisteme de încărcare.

Injector de saramură:

Injectoarele Henneken, aduse în premieră la CarnExpo/IndAgra 2017 în standul firmei M.T.S., sunt disponibile în 3 variante constructive și anume: cu lățime de lucru de 350, 450 și respectiv de 650 mm. Numărul de ace cu care pot fi dotate injectoarele de mai sus variază de la 50 pana la 486. Injectoarele, în funcție de dimensiune, pot fi echipate și cu cap dublu de injectare/tenderizare. Numărul de cuțite de tenderizare cu care poate fi dotat injectorul poate varia până la 243 de bucăți.

Aceste injectoare sunt caracterizate printr-un design industrial robust, prin ușurința în exploatare si întreținere. Controlul si operarea  injectorului este concepută să fie făcută cu ușurința. Presiunea de injectare poate fi reglata în mod continuu, și constant. Pentru a menține o saramura curata si omogena, fiecare injector poate fi echipat cu un sistem automat de filtrare care curață soluția de injectare prin intermediul unui filtru rotativ si care îndepărtează(reține) particulele nedorite.

Model HPI650

Modelul HPI 650 este un injector de clasa industrială foarte mare ce satisface nevoile de injectare ale procesatorilor cu capacitate de producție mare și foarte mare. Este un utilaj cu un design robust industrial conceput cu tehnologie de ultimă generație ce satisface cerințele beneficiarului, construit astfel încât să necesite efort minim din partea utilizatorului atât la operare cât și la igienizare. Echipamentul asigură constanța în injectare datorita opțiunii de memorare, oferita de panoul de comanda, ce permite crearea programelor personalizate în funcție de produsul injectat, astfel fiind diminuate în mod considerabil erorile frecvent apărute la ajustarea parametrilor de lucru.

Injectorul poate fi echipat cu registru dublu de ace și un număr de 2 x 160 = 320 de ace pentru injecție carne porc/vita sau un număr de 2 x 243 = 486 ace pentru injecție saramură în carne de pui/pește. Pentru aplicații speciale, mașina poate fi dotată cu un cap complet cu 243 de ace de tenderizare.

Pentru a menține o saramură curată și omogenă, injectorul poate fi conectat la un sistem automat de filtrare care curăță soluția de injectare prin intermediul unui filtru rotativ ce îndepărtează/reține particulele nedorite si evită sedimentarea. Acest filtru poate fi prevăzut cu schimbător de căldura (sistem țeavă în țeavă), astfel saramura își menține temperatura pe toata durata injectării. Pentru alimentarea injectorului în mod continuu acesta poate fi dotat cu bandă de transport ce asigură o productivitate maximă.