Preparatoare (mixere) de saramură

Generalităţi:

Din anul 1977 compania Ferdinand Henneken GmbH produce mașini destinate industriei cărnii în localitatea Bad Wünnenberg, Germania. S-a început cu construcția de tumblere sub vacuum. Între timp paleta de produse s-a îmbogățit astfel încât alături de diverse tipuri de tumblere se produc și mașini de tenderizat, preparatoare de saramura, aplatizatoare, injectoare și diverse sisteme de încărcare.

Preparatoare (mixere) de saramură

O condiție esențiala pentru un proces eficient de tumblerizare este folosirea unei saramuri omogene. Pentru a obține aceasta saramură omogena, Henneken vă oferă mai multe tipuri de preparatoare de saramură cu capacitați diferite.

Preparatoarele (mixerele) de saramură ale companiei Henneken au la baza principiul Venturi, pentru a obține o saramură omogenă, fără aglomerări nedorite de material (bulgări), deoarece doar o astfel de saramură va oferi o calitate constantă în produs.

Preparatoarele (mixerele) de saramură care sunt produse cu capacități pornind de la 400 până la 2.000 de litri pot fi dotate cu diverse opțiuni cum ar fi de exemplu: panou de comanda tactil Siemens, sistem de cântărire, comandă în intervale precum și cuplare la un sistem de comandă și control prin intermediul software-ului.

Exista și posibilitatea unei dotări suplimentare cum ar fi răcirea în mantaua dublă, pentru a regla în mod optim temperatura astfel încât produsul sa fie răcit. De asemenea poate fi conectat și controlat de către injectorul de saramură.