Sistem de aplatizare (Flattener) HP 415

Generalităţi:

Din anul 1977 compania Ferdinand Henneken GmbH produce mașini destinate industriei cărnii în localitatea Bad Wünnenberg, Germania. S-a început cu construcția de tumblere sub vacuum. Între timp paleta de produse s-a îmbogățit astfel încât alături de diverse tipuri de tumblere se produc și mașini de tenderizat, preparatoare de saramura, aplatizatoare, injectoare și diverse sisteme de încărcare.

Aplatizator Tip HP 415

Prin intermediul instalației de aplatizare tip 415 de la Henneken, bucățile de carne se egalizează d.p.d.v. al grosimii. Aceasta proces este foarte important in cazul snițelui pentru că duce la același timp de prăjire, fiecare bucata având aceeași grosime, dar la fel de importanta este in cazul aplicațiilor tip kebab, șaorma, gyros etc.

Construcție robusta din oțel inoxidabil și alte materiale permise de industria alimentară, cu 2 roți fixe si 2 roți pivotante

Banda de alimentare cu reglare infinită a vitezei in intervalul 2,5 – 15 m./min. împreună cu banda superioara si cea inferioară sincronizata cu aceasta, permite prelucrarea diverselor produse precum : carne pentru Dönner (kebap), snițel sau piept de pui.