Tenderizator cu valțuri HT520

Generalităţi:

Din anul 1977 compania Ferdinand Henneken GmbH produce mașini destinate industriei cărnii în localitatea Bad Wünnenberg, Germania. S-a început cu construcția de tumblere sub vacuum. Între timp paleta de produse s-a îmbogățit astfel încât alături de diverse tipuri de tumblere se produc și mașini de tenderizat, preparatoare de saramura, aplatizatoare, injectoare și diverse sisteme de încărcare.

Tenderizator cu valțuri Tip HT520

Folosirea tenderizatorului cu valțuri de la Henneken conferă utilizatorului mai multe avantaje: prin mărirea suprafețelor se obține o deschiderea mai buna a proteinei, ceea ce duce la o capacitate sporita de legare. Acest fapt conferă o scurtare a timpilor de tumblerizare si scăderea pierderilor din timpul procesului de fierbere.

Tenderizator cu valțuri de la Henneken se caracterizează printr-o construcție solidă și robustă din oțel inox. Este destinat utilizării industriale intense. Cu o capacitate orara de 10 Tone acest tenderizator cu valțuri are o productivitate foarte crescută. 

Cuțitele sunt realizate din otel special tratat pentru a crește duritatea și au forme diferite în funcție de aplicație. Inclusiv numărul de cuțite poate varia: 92 sau 130 de bucati.

Valțurile cu cuțite se ajustează pe produs in mod pneumatic. Presiunea de presare și viteza sunt reglabile in mod variabil si in acest fel se obține fie o tenderizare intensă fie o tenderizare mai ușoara tip soft.

Distanța dintre valțul superior și cel inferior este reglabilă de la – 12 mm până la + 160 mm. În locul valțului cu cuțite poate fi folosit un valț din plastic iar astfel se obține tenderizarea doar pe o parte. Daca se folosesc doua valțuri din plastic se obține efectul de strivire.

Valțurile cu cuțite, banda de transport, precum și răzuitorul sunt ușor de igienizat prin faptul că pot fi demontate ușor si rapid fără a folosi chei și alte instrumente de lucru.