Mașini de îndepărtat membrana (depielițat) pentru produse tip “Hot-Dog”

Mașini de îndepărtat membrana (depielițat) pentru produse tip “Hot-Dog”

Prezentarea la târgul ANUGA FOODTEC KÖLN a noilor modele de mașini de îndepărtat membrana (depielițat) – Peeler peentru produse de tip “Hot-Dog” ale companiei SCHÄLOMAT distribuite în România prin intermediul MTS

În cadrul expoziției internationale Anuga FoodTec de anul acesta ce a avut loc în orasul Köln, compania Schälomat a prezentat noile mașini automate și semiautomate de depielițat produse tip “Hot Dog”. Aceste mașini vin cu o productivitate superioară și un design igienic îmbunătățit astfel încât să satisfacă cele mai exigente cerințe din domeniu.
În România și Republica Moldova aceste mașini sunt distribuite prin intermediul companiei MTS (MEAT TECHNIC SERVICE) care asigură sprijin tehnic și tehnologic. Prin această colaborare se dorește asigurarea unei soluții optime ca un raspuns la cerintele pietei.
Prin intermediul noului model DK.02 VM Kombi produs de către compania Schälomat se pot depielița în mod automat o gama largă de calibre de la 14 la 34 mm în diametru și începând cu o lungime de cca 4 cm.
În funcție de produs, productivitatea variaza de la 600 pana la maximum 1.200 Kg/h.
Sistemul de aspirare AS 3400 este integrat și asigură o evacuare optimă a resturilor de membrană care au fost îndepărtate în prealabil.
Avantajul principal al acestui sistem constă în faptul că functionează cu aer comprimat si nu necesită conectarea la abur ca în alte cazuri.

Avantajele acestui sistem sunt:
1) flexibilitate, echipamentul poate fi mutat cu ușurință dupa finalizarea operatiilor;
2) confort în exploatare, instalațiile ce utilizează abur elimină în încăpere umiditate și căldură până la valori insuportabile (fără impact termic) ;
3) asigură un grad de igienă de nivel ridicat în comparație cu sistemele cu abur în care din cauza mediului umed se pot dezvolta mai repede diverse bacterii si microorganisme.

 

Articol apărut în Revista Industria Cărnii nr. 58 (martie-aprilie 2018)

citește articolul în format pdf>>