UFM 300 – mașina universală de format de la REX-Technologie

UFM 300 – mașina universală de format de la REX-Technologie

FORMATOR UNIVERSAL


UFM 300 – mașina universală de format de la REX-Technologie disponibilă în România și Republica Moldova prin intermediul companiei MTS (MEAT TECHNIC SERVICE)
Diversele modele de configurații ale echipamentului UFM 300 reprezintă mașinile perfecte de formare pentru toate produsele din carne proaspătă și de tip “Convenience Food”. Datorită diverselor dispozitive opționale atașabile la UFM 300 se pot genera formele optime pentru hamburger, chiftele respectiv alte produse sub formă de “gălușcă” și poate fi acționat ca atașament frontal împreună cu toate tipurile de mașini de umplut de la REX.
 
 

 FORMARE HAMBURGER/PÂRJOALE

 
Noul formator de hamburger este o soluție optimă pentru o mașină de formare hamburgeri cu presiune joasă. Cuțitul pneumatic cuplat direct la mașina de umplut REX va tăia și separa porțiile. Ulterior porțiile sunt presate prin intermediul unui sistem de benzi pentru a produce o formă presată perfect, de burger tip „home-made“ (de casă) cu o stabilitate optimă a formei.
 
 

FORMARE CHIFTELE/PERIȘOARE

 
Noul formator de chiftele este o mașină de format a cărei utilizare este simplă și ușoară. Cuțitul de tăiere montat direct la bandă, garantează o tăiere exactă a porției care prin intermediul unității de roluire va oferi o formă optimă rotundă (aspect de bilă). Chiftelele sub formă de bilă vor fi ulterior așezate pe banda transportoare. Diametrul chiftelelor formate este variabil și disponibil în diverse mărimi. Pot fi formate chiftele și perișoare din carne, cartofi precum și găluște din aluat dar și din alte ingrediente care pot fi formate și roluite sub formă de bilă.
 
 

FORMARE MICI (CEVAPCICI)

 
Formatorul de mici/mititei (cevapcici) este un dispozitiv atașat la mașina UFM 300 pentru formarea micilor. Diferitele guri de evacuare garantează flexibilitatea distribuției fluxului de pastă în mod uniform. Cuțitul pneumatic taie porțiile la lungimea dorită.

 

 

 

Articol apărut în Revista Industria Cărnii nr. 76 (martie-aprilie 2021)

citește articolul în format pdf>>