Injectorul HPI 450 – cu registru dublu de ace și filtru rotativ – FERDINAND HENNEKEN

Injectorul HPI 450 – cu registru dublu de ace și filtru rotativ – FERDINAND HENNEKEN

Modelul HPI 450 este un injector de clasă mijlocie ce satisface nevoile de injectare ale procesatorilor cu capacitate de producție medie și mare. Este un utilaj cu un design robust industrial conceput cu tehnologie de ultimă generație ce satisface cerințele beneficiarului, construit astfel încât să necesite efort minim din partea utilizatorului atât la operare cât și la igienizare. Echipamentul asigură constanță în injectare datorită opțiunii de memorare, oferită de panoul de comandă, ce permite crearea programelor personalizate în funcție de produsul injectat, astfel fiind diminuate în mod considerabil erorile frecvent apărute la ajustarea parametrilor de lucru.
Injectorul poate fi echipat cu registru dublu de ace și un număr de 2 x 110 = 220 de ace pentru injecție carne porc/vită sau un număr de 2 x 168 = 336 ace pentru injecție saramură în carne de pui/pește. Pentru aplicații speciale, mașina poate fi dotată cu un cap complet cu 168 de ace de tenderizare.

Pentru a menține o saramură curată și omogenă, injectorul poate fi conectat la un sistem automat de filtrare care curăță soluția de injectare prin intermediul unui filtru rotativ ce îndepărtează/reține particulele nedorite și evită sedimentarea. Acest filtru poate fi prevăzut cu schimbător de căldură (sistem țeavă în țeavă), astfel saramura își menține temperatura pe toata durata injectării. Pentru alimentarea injectorului în mod continuu acesta poate fi dotat cu bandă de transport ce asigură o productivitate maximă.

FERDINAND HENNEKEN GmbH oferă soluții pentru alte capacități de producție prin modelele HPI 350 (50-102 ace), respectiv HPI 650 (320-486 ace). De asemenea, compania mai oferă și Tumblere sub vacuum în diferite variante, Preparatoare saramură, Malaxoare sub vid, Steakere (Tenderizatoare), Instalații de marinare produse, Dispozitive de încărcare, Instalații de aplatizare etc.

În România și Republica Moldova aceste mașini sunt distribuite prin intermediul companiei MTS (MEAT TECHNIC SERVICE) care asigură sprijin tehnic și tehnologic. Prin aceasta colaborare se dorește asigurarea unor soluții optime ca răspuns la cerințele pieței.

 

Articol apărut în Revista Industria Cărnii nr. 61 (septembrie-octombrie 2018)

citește articolul în format pdf>>