MTS la Anuga FoodTech 2018

MTS la Anuga FoodTech 2018

Se cere un grad mai mare de automatizare

Reprezentanţii Meat Technic Service (MTS) au fost prezenţi în cadrul standurilor firmelor Ferdinand Henneken GmbH, Eberhardt GmbH, Beck Gewurze und Additive GmbH.
„Trendurile evidenţiate la acest târg, din perspectiva noastră, s-au axat pe un grad cât mai mare de automatizare în procesul de producţie și integrarea completa în comunicarea datelor mașinilor de producţie. In cazul firmei Henneken, prin intermediul SLA SmartBox se pot stoca in timp real datele de producţie in sistemul ERP/QM al clientului. Compania Eberhardt a constatat in piaţă și automat și la acest targ tendinţa producătorilor de standardizare a produselor cum ar fi, de exemplu, categoria specialităţilor, standardizare insemnand aceeași formă pe toată lungimea produsului pentru a putea fi feliate ulterior ușor și cu pierderi minime”, a declarat Radu Blaj, Sales Director MTS.
In cadrul standului companie Beck, au fost prezentate impreună cu compania Eberhardt diverse produse din categoria generală a mezelurior. „Una dintre tendinţele actuale, remarcate de noi, in privinţa activităţilor procesatorilor este reprezentată de includerea in programul de producţie și distribuţie a preparatelor din carne „fără E-uri adăugate” – cele cu ”eticheta curată”. Doar viitorul ne va putea răspunde dacă reprezintă o tendinţa de moment sau aceste produse vor deveni un segment important al pieţei pe termen lung. In sprijinul acestei tendinţe, compania Beck poate veni in ajutorul procesatorilor pentru a produce, de exemplu, gama de crenvurști pui/porc precum și parizere pui/porc fără E-uri adăugate. In plus, pune la dispoziţie condimente și aditivi, cu gust adaptat pieţei din Romania pentru toată gama de produse fierte – afumate, specialităţi, produse tip crud-uscate cu maturare rapidă, marinade”, a mai completat Radu Blaj.

Articol apărut in Revista Industria Cărnii nr. 58 (martie-aprilie 2018)

citește articolul în format pdf>>